Bagajul pentru o vacanță la plajă

Bagajul pentru o vacanță la plajă

Aștept cu nerăbdare orice vacanță, dar înainte de plecare trebuie să rezolv un detaliu important care la început era o covoadă pentru mine: bagajul.

Mi-a luat câteva zeci de vacanțe și bagaje lăsate pe ultima sută de metri să ajung la concluzia că trebuie să mă organizez. Așadar am creat un plan de făcut bagajul…da da ați auzit bine.

Planul constă într-o listă împărțită pe categorii: articole pe care le iau în orice vacanță, articole pentru o vacanță la plajă, articole pentru un circuit și articole pentru plecări de 2-3 zile. Această listă m-a salvat de mult timp alocat deciziilor și stresului că am uitat ceva acasă. În plus la următoarea vacanță am deja lista făcută și nu trebuie să mă mai gândesc ce iau la mine.

Astăzi tratăm subiectul Articole de pus în bagaj pentru o vacanță la plajă.

Vacanța la plajă înseamnă mult soare, căldură, câteva excursii și seri petrecute la restaurante, baruri sau cluburi. Fiecare din aceste activități presupune o anumită garderobă, așadar atunci când aleg ținutele am grijă ca pe lângă costumele de baie, pălăria de soare și șlapi să adaug și câteva articole în funcție de celelalte activități pe care le voi desfășura.

Orice vacanță la plajă vine la pachet cu 2-3 excursii opționale. Parcă nu imi vine să bat atâta drum și să stau închisă în resort. Pentru aceste excursii aleg câteva tricouri și pantaloni scurți din bumbac, răcoroase, care lasă pielea să respire. Întotdeauna iau la mine și o pereche de teniși pentru activitățile outdoor: plimbări prin pădure/junglă, parcuri de aventuri, parcuri naturale etc.

Pentru serile la restaurant (fie că ies în oraș sau la unul din restaurantele resortului) pun la mine 2-3 ținute mai elegante deoarece anumite restaurante a la carte solicită o astfel de ținută și nu aș vrea să ratez ocazia doar pentru că nu am avut la mine hainele potrivite.

În fiecare seară îmi place să ies să mă plimb, fie pe faleză, fie prin stațiune. Așadar pentru ieșirile nocturne îmi iau haine casual, comode. În funcție de zona în care călătoresc și de temperatura preconizată iau la mine și o bluză cu mâneci lungi pentru că uneori se lasă răcoare chiar și pe insulele exotice.

Lista mea de articole care nu trebuie să lipsească din nicio călătorie:

  • documentele de călătorie (boarding pass, pașapoarte și copie după acestea, viză dacă este cazul, vouchere de cazare și transferuri, asigurarea de călătorie)
  • bani și carduri de credit (în cazul în care ați efectuat vreo plată în avans cu un anumit card, să îl luați la voi)
  • medicamente (antiinflamatorii, antivomitive, antidiareice, antialergice, antiseptice, unguent cu antibiotic, pansamente și orice alte medicamente recomandate de medicul de familie)
  • pălărie și ochelari de soare
  • cremă de protecție solară
  • soluție antițânțari și aparat de cameră antițânțari
  • umbrelă sau pelerină de ploaie
  • cameră foto, card de memorie, încărcător
  • adaptor priză dacă este cazul (există unele universale foarte utile)
  • o carte de citit 🙂

Fără primele 2 articole din lista de mai sus nu puteți pleca în vacanță. De restul puteți face rost și la fața locului, oriunde ați călători pe Pământ.

De un singur lucru mai trebuie să țineți cont atunci când vă faceți bagajul: greutatea și dimensiunea acceptată de compania aeriană (atenție și la zborurile interne dacă este cazul).

Spor la făcut bagaje și vă doresc o vacanță relaxantă!

De ce să vizitezi aceeași destinație de mai multe ori

Călătoritul înseamnă experiențe noi, învățare, entuziasm și noutate. Ne dezvoltă emoțional și intelectual prin oamenii pe care îi cunoaștem, prin acivitățile desfășurate, prin interacțiunea directă cu viața unei civilizații diferite… ceea ce nu poate fi decât extraordinar.

Îmi amintesc de primele călătorii în afara țării după ce am terminat școala. Fără părinți, fără a merge în vizită la cineva. Emoția și frica de necunoscut parcă mă hrăneau, îmi dădeau energie și dorința de a merge mai departe pentru a descoperi ceva nou. Din acel moment am realizat că asta e ce îmi doresc să fac cât mă țin picioarele, timpul și banii. Așa mi-am făcut din călătorii un scop în viață.

Pe când am început să explorez lumea eram însetată de necunoscut. Mă hrăneam din fiecare vacanță și îmi făcusem un scop din a vizita locuri cât mai diverse. Dorința de a-mi mări portofoliul de țări vizitate, lipsa timpului și finanțele limitate mă determinau să spun pas unei destinații pe care o vizitasem deja. Până într-o zi când nu am mai avut de ales și am revizitat o destinație alături de cei dragi. Gândul că îi voi duce acolo și mă voi bucura de acea destinație alături de ei, m-a determinat să renunț la ambiția mea de a nu ceda la o destinație nouă pentru una pe care o mai văzusem deja. Și decizia a meritat. De ce? Pentru că a fost ceva cu totul diferit. Ce-i drept nu m-au mai luat prin surprindere localnicii, limba, banii, mâncarea, obiceiurile, însă am ajuns să înțeleg, să trăiesc și să gust din destinație. Dacă în urmă cu doi ani descopeream ceva nou, acum învățam.

Noutatea vine la pachet pe lângă curiozitate și cu incertitudine. Timpul pierdut pe luarea deciziilor de a merge la stânga sau la dreapta, de a căuta, de a te documenta, de a fotografia tot (care by the way ocupă mult într-o vacanță) este înlocuit cu admirarea în tihnă a unei atracții celebre, cu socializarea, cu observarea detaliilor din viața de zi cu zi, cu legarea de noi prietenii. Locurile se schimbă, oamenii se schimbă, experiențele nu mai sunt aceleași. Pentru că despre asta vorbim…despre experiențe. Din asta este alcătuită o vacanță.

Și așa viața mi-a arătat că înveți mai mult din experiențe decât din idei preconcepute.

Singapore 2013

Singapore 2015

Singapore 2017